Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-08@14:50:29 GMT

ثاقب؛ طرحی نو برای احیای سنت معنوی روضه‌های خانگی

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۹۳۹۵۲

ثاقب؛ طرحی نو برای احیای سنت معنوی روضه‌های خانگی

روضه‌های خانگی پایگاهی مهم در ترویج فرهنگ دینی و معنوی و از سنت‌های ارزشمند و تاثیرگذار در جامعه هستند که آثار اجتماعی، تربیتی و اخلاقی آن‌ها بر کسی پوشیده نیست.

به گزارش خبرنگار ایمنا، برپایی این روضه‌ها و حتی جشن میلادهای اهل بیت، از اواخر سال ۹۸ بود که با شیوع ویروس کرونا و همه‌گیری آن کمرنگ شد.

همین عامل باعث شد گروهی در قم و اصفهان در اقدامی خلاقانه، اقدام به ایجاد پورتال و سامانه‌ای برخط کنند و با روزآمدی سایت و اپلیکشین آن با عنوان ثاقب درصدد احیای روضه‌ها و جشن‌های خانگی برآیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید حمید وداد، مسوول ستاد ثاقب استان اصفهان درباره این طرح به خبرنگار ایمنا، گفت: ایده این طرح با عنوان «هر خانواده یک روضه» به منظور احیای سنت حسنه روضه‌های خانگی در قم زده شد و بلافاصله در اصفهان نیز کلید خورد.

به گفته وی، روضه‌های خانگی در برهه‌ای از زمان، یکی از رویدادهای اصیل حفظ فرهنگ شیعی بوده و در دوران رژیم پهلوی با وجود ایجاد موانع بسیار برای برگزاری عزاداری سالار شهیدان، این سنت معنوی، موجب حفظ و تقویت شعائر حسینی در جامعه‌ی ایرانی شد.

این فعال مذهبی ادامه داد: این کار تا جایی تاثیرگذر بود که ما شاهدیم، بیشتر شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مدافعان حرم و جبهه مقاومت، محصول این روضه‌ها و مجالس دینی هستند.

مسوول مجموعه فرهنگی، تبلیغی ثاقب استان اصفهان ادامه داد: با توجه به شرایط ماه‌های اخیر، به دلیل شیوع ویروس کرونا و تحمیل محدودیت‌ها، در این زمان ضرورت توجه به برپایی و احیای روضه‌های خانگی بیش از پیش نمایان شده است.

وداد درباره ضرورت احیای این سنت حسنه، اظهار کرد: ممکن است افرادی باشند که به منظور رعایت مسائل بهداشتی و حفظ سلامتی خود یا دیگران، وجود افراد آسیب‌پذیر مانند سالمندان یا دارای بیماری خاص، دلتنگ روضه و توسل به ائمه اطهار بویژه امام حسین (ع) باشند و امکان حضور در مجالس عمومی برایشان فراهم نباشد.

وی با اشاره به شروع به کار مجموعه فرهنگی تبلیغی ثاقب از دی ماه سال ۱۳۹۹، همزمان با ایام حزن فاطمیه همان سال، خاطر نشان کرد: این مجموعه برای کسانی که از طریق سایت یا اپلیکیشن، درخواست مجلس روضه خانگی داده‌اند سخنران می‌فرستد و حتی در برپایی جلسات روضه، کمک و مساعدت های دیگری نیز دارد.

به گفته این فعال دینی استان اصفهان، هم اکنون طرح ثاقب در ۹ استان فعال شده و به مرور همه شهرها و استان‌های کشور را پوشش خواهیم داد.

مسوول مجموعه فرهنگی، تبلیغی ثاقب استان اصفهان تصریح کرد: برای خانواده‌ها و افرادی که از نظر اقتصادی کم بضاعت هستند، روحانی و مبلغ به شکل رایگان به محل روضه اعزام می‌کنیم و سپس از بانی روضه نیز می‌خواهیم در نظرسنجی ما شرکت کند تا کیفیت فعالیت و کارکرد مبلغان روشن شود.

برگزاری ۶۴ هزار روضه خانگی در ۹ استان کشور

مجتبی فتحی‌پور، مسئول روابط عمومی ستاد ثاقب استان اصفهان در ادامه به خبرنگار ایمنا گفت: علاوه بر سایت، دو سامانه برخط با نام‌های «ثاقب» و «ضحی» نیز طراحی کرده‌ایم که سامانه ضحی محتوای مناسبت‌های شهادت و ولادت ائمه را در اختیار مبلغان قرار می‌دهد و سامانه ثاقب نیز دقیقاً مشابه سایت طراحی شده و تمام امکانات و بخش‌های سایت را دارد.

وی اظهار کرد: در ماه مبارک رمضان امسال مبلغان زیادی برای جزخوانی‌های قرآن خانگی فرستادیم که علاوه بر قرائت قرآن، مباحث معارفی را نیز برای حاضران در آن مجلس بیان کنند.

به گفته فتحی‌پور، طی مدت زمان یک سال و شش ماهی که از آغاز بکار ستاد ثاقب گذشته، بیش از ۶۴ هزار روضه خانگی در استان‌های قم، همدان، تهران، اصفهان، یزد، شیراز، گلستان، چهارمحال‌وبختیاری، خراسان رضوی و شهرستان‌های مختلف استان اصفهان برگزار کرده‌ایم.

وی به آمار برخط سایت ثاقب نیز اشاره کرد و افزود: حدود دو هزار و ۸۰۰ مبلغ (که البته همه آنها هم‌زمان فعال نیستند) و همچنین روزانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ روضه فعال داریم که با توسعه کار در سایر استان‌ها و ثبت نام روحانیون و مبلغان این تعداد نیز به مرور بیشتر می‌شود.

مسئول روابط عمومی ستاد ثاقب استان اصفهان تصریح کرد: رکورد ثبت برپایی روزانه روضه خانگی سامانه ثاقب، مربوط به دهه فاطمیه سال گذشته است که افزون بر یک‌هزار و ۴۵۰ روضه در یکی از روزهای همان دهه برپا شده بود.

فتحی‌پور به فعالیت ثاقب در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: آدرس کانال‌های فعال ما در سایت msagheb.ir درج شده که علاوه بر تلگرام، ایتا، آپارات، ایسنتاگرام و وب سایت، در یوتیوپ نیز بزودی شاهد ایجاد صفحه اختصاصی ثاقب خواهیم بود.

کد خبر 572163

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سامانه ثاقب روضه خانگی احیای روضه های خانگی همدان خراسان رضوی چهارمحال و بختیاری مبلغان دینی روحانیون اعزام مبلغ در ایام فاطمیه فرهنگ شیعی رژیم پهلوی تلگرام یوتیوپ شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق روضه های خانگی روضه خانگی روضه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۳۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت مرکز مالکیت معنوی از دستاوردهای دانش‌آموزان استعداد درخشان

به گزارش خبرگزاری مهر، سیامک اسلامی رئیس مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و تیم همراه با حضور در دومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی سازمان ملی استعدادهای درخشان «سمپاد»، در جریان جدیدترین ابداعات دانش آموزان نخبه کشور در حوزه‌های مختلفی همچون علوم پایه، فنی و مهندسی، پزشکی، هنری و انسانی قرار گرفتند.

اسلامی در این بازدید که بیش از ۲۰۰ گروه دانش‌آموزی از مدارس استعدادهای درخشان سراسر کشور به تشریح نوآوری‌های خود پرداختند، تلاش و خلاقیت نخبگان نوجوان کشور را بسیار ارزشمند دانست و انگیزه ناب و ذوق زلال دوران نوجوانی را نقطه قوت آنان معرفی کرد.

وی بر لزوم آگاهی دانش آموزان کشور از حقوق مالکیت فکری در زمینه اختراعات، طرح‌های صنعتی و علائم تجاری و برندها تاکید کرد و افزود: مرکز مالکیت معنوی در اجرای مأموریت‌های خود در عرصه ملی و بین‌المللی و تکالیف قانونی در راستای قوانین ملی و معاهدات بین‌المللی مالکیت فکری، در چهار محور «ثبت»، «آموزش»، «مشاوره» و «توانمندسازی» دارایی‌های فکری، حمایت ویژه از دانش‌آموزان مستعد کشور دارد.

اسلامی با تشریح وضعیت مخترعان نوجوان کشور در در سال‌های اخیر و لزوم تبدیل ایده به عمل و در نهایت محصول دارای ارزش افزوده، از دانش آموزان خواست به تجاری‌سازی ابداعات خود، توجه داشته باشند تا علاوه بر نوآوری و کسب افتخارات معنوی، از منافع مادی محصولات خود، بهره‌مند شوند و با انگیزه مضاعف در مسیر شکوفایی خویش حرکت کنند و اولین ضرورت این فرآیند را حفظ حقوق مالکیت فکری دانست.

در این بازدید، الهام یاوری معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان از برنامه‌های حمایتی مرکز مالکیت معنوی از دانش‌آموزان استقبال و برای اجرایی کردن این اقدامات، اعلام آمادگی کرد.

کد خبر 6100246

دیگر خبرها

  • تهیه گزارش ویژه علل خودکشی پزشکان/پیگیری پرونده مرحومهبخشی
  • لیتوانی: طرحی برای اعزام سربازانمان به اوکراین داریم
  • حمایت مرکز مالکیت معنوی از دستاوردهای دانش‌آموزان استعداد درخشان
  • حمایت سازمان ثبت از استعدادهای درخشان
  • مقاوم‌سازی ارزی؛ طرحی که به سه واقعیت بازار توجه می‌کند
  • حماس: تحت فشار نظامی، هیچ طرحی را برای توقف جنگ غزه نخواهیم پذیرفت
  • تا ۵۰ سال آینده مشکلی برای دفن در باغ رضوان نداریم/ ‏احیای قبور ۳۰ ساله
  • ننه گلبهار دوستت داریم
  • زمینه فعالیت مشاغل خانگی را در اصفهان تقویت می‌کنیم
  • محتوای فرهنگی برای کاروان‌های حج استان سمنان تدوین شود